המתכון של צהלה כרמל: אגסים ביין על מצע בצק עלים

    יוסי ברויער Comments Off on המתכון של צהלה כרמל: אגסים ביין על מצע בצק עלים
    21:28
    04.05.24
    בנצי לייזרוביץ No Comments on "הדלפה חסרת אחריות": משרד הדתות יחרים את זק"א ת"א

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החומרים

     

    לאגסים 

    • 6 אגסים קשים, רצוי חומים
    • 1 בקבוק יין אדום יבש
    • 100 גר' סוכר
    • קליפת לימון מחצי לימון צהוב
    • 1 מקל קינמון
    • 2 שיני ציפורן
    • אגוז מוסקט מגורר
    • 6 ריבועי בצק עלים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ

     

    למילוי

     

    • 3 כפות צימוקים
    • 1/4 כוס אגוזים קצוצים גס
    • 1 כפית דבש
    • 2 כפות צנוברים

     

    אופן ההכנה

     

    • לקלף את האגסים ולהניח בסיר בשכבה אחת.
    • לכסות את האגסים ביין ולהוסיף לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן, אגוז מוסקט והסוכר.
    • לכסות את הסיר ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש בינונית
    • להסיר את המכסה ולבשל במשך 10 דקות נוספות.
    • להוציא את האגסים מהסיר, להגביר את האש ולבשל עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
    • להניח להתקרר.
    • מסירים את חלקם התחתון של האגסים ובעזרת כף פריזיין להוציא מלמטה מעט מן התוך של האגסים.
    • קוצצים את תוך האגסים שהוצאנו , לערבב יחד עם חומרי המילוי ולמלא את האגסים.
    • להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה את ריבועי בצק העלים ועל כל אחד מהם להניח אגס.
    • לאפות בחום 180 מעלות במשך כ – 15 דקות.
    • להוציא מהתנור ולשפוך מעל מן הרוטב שנשאר אחרי צמצום היין ומגישים חם.

     

    אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.



    0 תגובות